Week van de Begraafplaatsen 2023

week van de begraafplaatsen

Week van de Begraafplaatsen 2023

Ook dit jaar neemt de Stad Gent deel aan de Europese Week van de Begraafplaatsen van zaterdag 27 mei tot en met zondag 4 juni 2023.

Tijdens die week wordt het funeraire erfgoed in de kijker gezet op de Gentse begraafplaatsen. Ontdek meer over de geschiedenis van Gent op de Westerbegraafplaats! Ontstaan in 1873 was deze begraafplaats een seculier antwoord op de katholieke begraafplaatsen die niet steeds ruimte boden voor niet-gelovigen (vandaar de bijnaam “Geuzenkerkhof”).

De begraafplaats huisvest heel wat waardevol funerair erfgoed en is de rustplaats van talrijke vooraanstaande politici (liberalen en socialisten), industriëlen en weldoeners. Op de Westerbegraafplaats rusten zo’n 200 Belgische gesneuvelde soldaten uit beide wereldoorlogen. Met 30.000 graven is de begraafplaats tevens de grootste van Gent.

Wil je hier meer over weten kom dan naar één van de rondleidingen met Félix Waldack op zondag 28 mei om 15u en zaterdag 3 juni om 15u. Inschrijven kan via https://stad.gent/nl/cultuur-vrije-tijd.