Website in de kijker: westlede.be

Website in de kijker: westlede.be

link: www.westlede.be

De Intergemeentelijke Samenwerking Westlede overkoepelt in België een 4-tal crematoria (Lochristi, Sint-Niklaas, Aalst en Frasnes-les-Anvaing). Op hun website vind je dan ook tal van info rond plechtigheden, diensten, werking, … Het is dan misschien vreemd dat we deze website in de kijker plaatsen maar…

… Op westlede.be kan de genealoog onder ons toch één en ander opzoeken. Een beetje verscholen op de website, kan men terechtkomen op de pagina van de herdenkingsplaatjes… u weet wel, elke persoon die na crematie uitgestrooid wordt op één van de strooiweides krijgt een herdenkingsplaatje.

Naamplaatjes die na een verstrooiing op strooiweide A of strooiweide B werden opgehangen van 1989 tot en met 2007 werden begin 2018 verwijderd. Begin 2019 worden de plaatjes verwijderd die opgehangen zijn in 2008. Vernieuwingen van deze naamplaatjes kunnen aangevraagd worden voor een termijn van 10 jaar. Maar dus de oude (verwijderde) naamplaatjes kan je nog steeds bekijken.

Je kan via  de link www.westlede.be/naamplaatjes een persoon ook effectief opzoeken. Belangrijk om mee te geven is dat zowel naam ALS voornaam dienen ingevuld te worden. Hou dan ook rekening om de correcte naam in te geven zoals op de persoon z’n identiteitskaart stond. Zoek dus bvb niet alleen op “Jef”, maar probeer ook eens “Jozef” of “Josephus”.

Op moment van schrijven van dit artikel zijn enkel de naamplaatjes/herdenkingsplaatjes van het Crematorium te Lochristi raadpleegbaar.

TIP
Wie een interessant naamplaatje terugvindt, kan volledig vrijblijvend contact opnemen met het Crematorium Westlede te Lochristi en meer informatie opvragen. Persoonlijke gegevens (zoals levende familie) zal niet worden meegedeeld, doch kunnen de overlijdensplaats en geboorteplaats een extra link betekenen in uw genealogisch onderzoek.

Website

Heb je zelf nog een leuke website die het vermelden waard is? Laat het ons zeker weten door hier te klikken.