Gericht zoeken op internet naar genealogische bronnen en gegevens

Gericht zoeken op internet naar genealogische bronnen en gegevens

Gericht zoeken op internet naar genealogische bronnen en gegevens

De eerste activiteit van het najaar van Familiekunde Gent op maandag 11 september 2017 in het Liberaal Archief was een schot in de roos. De inschrijvingen waren talrijk, de opkomst nog talrijker voor de voordracht “Gericht zoeken op internet naar genealogische bronnen en gegevens”.

Tijdens de voordracht “Gericht zoeken op internet naar genealogische bronnen en gegevens” door Pascal Dobbelaere (grafisch expert, erkend beroepsfotograaf en webmaster voor Familiekunde Vlaanderen, Regio Gent) werden praktijkgerichte voorbeelden voorgesteld hoe gericht te zoeken op het internet aan de hand van zoekoperatoren. Al snel bleek dat Google meer in z’n mars heeft dan zomaar een zoekmachine te zijn. Uit de positieve reacties achteraf bleek al snel dat deze praktijkgerichte voordracht een meerwaarde betekende voor vele mensen en het gedaan was met “in het wilde weg” zaken te gaan opzoeken.

Als tweede luik binnen het eerste deel kwamen de eigen websites van Google aan bod. Ook hier is het verrassend hoe Youtube informatie kan opleveren in genealogisch en heemkundig onderzoek.

In het tweede deel van de voordracht werden enkele interessante websites aan het publiek voorgesteld. Niet allen bekende websites, maar ook minder voor de hand liggende websites. Een overzicht van deze websites zal eveneens ter beschikking komen te staan op de website van Familiekunde Gent. Hou dus zeker de website in de gaten!

Gezien de grote technische insteek en informatie leek het ons handig de presentatie integraal ter beschikking te stellen van het publiek. De presentatie met het overzicht en voorbeelden kan je downloaden bij de publicaties van Familiekunde Gent of via deze link: https://www.familiekunde-gent.be/downloads/publicaties/.

Mochten jullie, ondanks de zorg die werd besteed aan de presentatie, toch nog een foutje ontdekken of een aanvulling zouden wensen, laat het gersut weten aan Pascal. U kan zijn e-mailadres in de presentatie terugvinden.