Website in de kijker: wardeadregister.be

wardeadregister.be

Website in de kijker: wardeadregister.be

link: www.wardeadregister.be

Wat is het Belgian War Dead Register? Hoeveel Belgische soldaten sneuvelden tijdens ’14-18’? Hoeveel inwoners van mijn gemeente? Wat deden ze vóór de oorlog? Hoe en waar zijn ze gesneuveld?

Belgian War Dead Register streeft ernaar zoveel mogelijk biografische gegevens over elke gesneuvelde weer te geven, bijvoorbeeld: geboorteplaats, geboortedatum, kinderen, militaire graad, begraafplaats, enzovoort. Bij de meeste gesneuvelden kan je ook het originele kaartje uit het archief van de dienst Oorlogsgraven bekijken. Belgian War Dead Register bevat ook meer dan 10.000 foto’s.

Dit vind je op wardeadregister.be, de online gegevensbank van het War Heritage Institute. Met originele fiches van gesneuvelde militairen. De database start met de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Op termijn breidt deze zich uit met info over gesneuvelden uit onder meer de Tweede Wereldoorlog.

deadwarregister.be

Wardeadregister.be werd na twee jaar aangevuld met duizenden nieuwe gegevens. Met de hulp van particulieren, geschiedkundige kringen en gemeentebesturen was het mogelijk om  bij vele gesneuvelden info aan te vullen of te verbeteren. Dubbele of incorrect geschreven namen werden nagekeken en indien nodig aangepast. Vooral gesneuvelden begraven op gemeentelijke begraafplaatsen werden opgespoord en ingevuld in de database.

Zeker en vast een meerwaarde voor elke genealoog.

TIP

Op www.wardeadregister.be vind je trouwens ook een heel interessante lijst met militaire afkortingen die je zeker verder kunnen helpen met het ontrafelen van bepaalde termen.