Oude brieven als belangrijke bron voor stamboomonderzoek

Genealogen zijn zich goed bewust van het belang van oude brieven. Daarom hebben de meesten dan ook een eigen verzameling aangelegd. In de loop der jaren hebben ook de verschillende afdelingen van Familiekunde Vlaanderen dit goede voorbeeld gevolgd en beschikken zij over een al dan niet uitgebreide verzameling die ze beschikbaar stellen ter consultatie voor de leden.

Ook Familiekunde Gent heeft zo al heel wat brieven verzameld en worden er op dit moment duizenden overlijdensberichten gedigitaliseerd en geïnventariseerd.

Collectie

Een tijdelijke lijst kan u binnenkort terugvinden onder Downloads > Publicaties – Familiekunde Gent.

Documenten kunnen niet rechtstreeks gedownload worden. Mocht u in de oplijsting iets interessant hebben opgemerkt dat u verder kan helpen, mag u steeds contact opnemen met Familiekunde Gent met duidelijke vermelding van de gevonden naam en over welk type document het gaat.

Brieven
Bron: Archief van ‘Gantoise’ – de Koninklijke Atletiek Associatie Gent. 1870 – 1995. Archiefbank Vlaanderen

Zelf bijdragen aan de collectie?

Zoals eerder gezegd zijn brieven van vitaal belang bij genealogisch onderzoek en ook u kan een bijdrage leveren. Misschien houdt u ze zelf bij, misschien verzamelt u ze. Of misschien vindt u op de zolder van van uw grootouders nog een doos vol van deze documenten. Familiekunde Vlaanderen, Regio Gent kan ook uw hulp gebruiken!

Er zijn enkele mogelijkheden:

U bezit zelf oude brieven, en u wil er van af?
Geen probleem, schenk ze gerust aan Familiekunde Gent. Wij digitaliseren en inventariseren deze documenten en ze worden zorgvuldig bewaard zodat ze niet verloren gaan. Wij bezorgen u na afloop een digitaal exemplaar van de ingescande oude brieven.

U bezit zelf oude brieven, maar wenst ze te houden?
Dit is geen probleem. U kan uw documenten in bruikleen geven aan Familiekunde Gent, wij digitaliseren en inventariseren deze documenten en bezorgen u na afloop een digitaal exemplaar van de ingescande documenten alsook uw originelen.

U bezit zelf oude brieven, en u wil deze zelf digitaliseren?
Ook dit is uiteraard geen probleem. Gelieve echter wel rekening te houden met volgende puntjes:
– inscannen op 300 dpi
– inscannen op 100 %
– bestand opslaan als tiff-bestand (.tif)

Interesse of vragen?

Heb je interesse om mee te werken aan dit project of zit je nog met enkele vragen? Aarzel niet en contacteer ons!