Boek in de kijker: De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

In het boek “De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden” dat geschreven werd door Louis Gevaert en zijn echtgenote Miet De Groote, komen we uiteraard niet alleen heel wat informatie tegen over de kastelen van Destelbergen en Heusden, maar ook over hun bewoners.

Dit maakt dit boek dan ook zeker vermeldenswaardig op de website van Familiekunde Gent.

Beide auteurs schreven een bijzonder informatief boek over de 35 kastelen van Destelbergen en Heusden en over de geschiedenis van de gebouwen en van hun bewoners. Daarvoor zijn door de auteurs talrijke openbare en private archieven geraadpleegd.

Door de fotografen van fotoclub Lux Nova en de provinciale fotograaf Tom Willock er bij te betrekken staan er hedendaagse foto’s van elk kasteel in, ook als u het kasteel vanop de straatkant niet kan zien.

Vanuit diverse verzamelingen zijn ongekende illustraties en informatie verzameld die het boek een grote meerwaarde geeft voor eventueel verder genealogisch onderzoek door de aanwezigheid van foto’s en bidprentjes. Daarvoor zijn door de auteurs talrijke openbare en private archieven geraadpleegd.

Het rijkelijk – met plannen en honderden foto’s – geïllustreerde boek vormt een heuse bron van informatie voor wie rechtstreeks of onrechtstreeks met de lokale geschiedenis van Destelbergen en/of Heusden te maken heeft.

De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden

Info over het boek

  • Auteurs: Louis Gevaert, Maria De Groote
  • Uitgever: het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen
  • Uitegegeven: 2018
  • Afwerking: Harde kaft
  • Aantal bladzijden: 368
  • Het boek kost slechts 25 euro

Interesse in dit boek?

De kastelen en hun bewoners in Destelbergen en Heusden is verkrijgbaar in het DSMG (Documentatiecentrum voor Streekgeschiedenis dr. M. Gysseling), Groot Begijnhof 46 te Sint-Amandsberg of bij de auteurs thuis na telefonische afspraak op 09 228 73 58. Men kan het eveneens verkrijgen in het gemeentehuis van Destelbergen, open op werkdagen.

Meer?

Op zoek naar meer interessante boeken? Klik hier voor het overzicht.