Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voordracht: De moorden van Beernem

14 september 2015 // 20:00 - 22:00

Gratis

Door: Katrien Rysehove

Over de moorden van Beernem is nog steeds niet het laatste woord gevallen. De kasteelmoord op baron Henri d’Udekem d’Acoz in 1915 was de aanzet van een serie moorden, die meestal in mysterieuze omstandigheden plaats vonden. Katrien Ryserhove, die al geruime tijd in de voetsporen van haar vader Alfons is getreden, schreef reeds twee boeken over dit thema en houdt regelmatig voordrachten en richt zelfs fietstochten in!

De Moorden Van Beernem - Henri d'Udekem d'Acoz
Henri d’Udekem d’Acoz

Katrien Ryserhove vertelt: “Toen ik voor de eerste keer het dossier van de moord op Hector De Zutter heb doorgenomen, zijn er drie zaken opgevallen. Vooreerst was ik enorm ontroerd omdat ik wist dat mijn vader dat zo graag had willen inkijken, maar hiervoor geen toelating kreeg. Als ik dan zie wat hij ervan gemaakt heeft, zonder het dossier te kennen, is mijn bewondering voor hem nog toegenomen. Als tweede feit viel me vooral de angst van de mensen op, die van die verhoren afdroop. Angst om te spreken komt telkens terug. Als derde punt stelde ik vast dat één van de zussen van Hector, de drijvende kracht was achter het zoeken naar de waarheid …”

Voordracht: De Moorden van Beernem - Zaak: De zutter
Zaak: De Zutter

Katrien Rysehove (°Beernem, 21.01.1957) is Vlaams auteur en uitgever van fictie- en non-fictieverhalen, theatermaker. Na een carrière als lerares in het Oost-Vlaamse Aalter begon zij in 2003 met het schrijven en daarna zelf opvoeren van een monoloog, Hector,  de moorden van Beernem, en van een historische thriller, De moorden van Beernem (2004). Beide waren gebaseerd op ware feiten en op de populaire geschriften van haar vader Alfons (in 1991 door de VRT verfilmd als De Bossen van Vlaanderen). Daarnaast volgden politieromans en een literaire thriller, Milde waanzin (2008).

De Moorden Van Beernem  -Katrien Rysehove
Katrien Rysehove

Gegevens

Datum:
14 september 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Familiekunde Gent

Locatie

Liberas/Liberaal Archief
Kramersplein 23
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
+ Google Maps

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.